Meer aandacht... voor herschikking

Tuincentrum & villa's 't Loof

Houten

In de wijk De Gilden is sinds jaar en dag het tuincentrum De Schouw gevestigd, geheel ingeklemd tussen woonhuizen. Hierdoor was er inmiddels een minder gewenste situatie ontstaan. Het goederenvervoer, maar ook de toe- en afvoer van klanten leverde voor de wijk veel overlast en gevaarlijke situaties op. Daarnaast was er geen enkele mogelijkheid voor het tuincentrum om te moderniseren en uit te breiden. In goed overleg met de gemeente Houten en het tuincentrum heeft CZP een schitterende nieuwe zichtlocatie gevonden aan de Rondweg, waar een geheel nieuw, vergroot, hypermodern en duurzaam tuincentrum zal worden gerealiseerd met bijvoorbeeld zonnepanelen en hergebruik van regenwater.

CZP heeft de grond van het oude tuincentrum aangekocht en zal hier na gereedkoming van het nieuwe tuincentrum een plan realiseren bestaande uit zeer grote

en luxe tweekappers die qua duurzaamheid nu al voldoen aan de toekomstige BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Deze methode ziet toe op energiebesparing, opwekking van milieuvriendelijke energie en hergebruik van warmte/koude. Daarmee zijn deze huizen voorloper op het gebied van duurzaamheid. Tal van maatregelen zijn genomen om de huizen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. De woningen worden voorzien van zeer uitgebreide isolatie en kierdichting, triple glas, een uitgebreide energieopwekking via zonnepanelen, warmte- en koudewinning via een bodemwarmtepomp, een CO2 gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, infiltratie van regenwater en onderhoudsarme materialen.

De omvang van de huizen, de luxe afwerking, het comfort en het uitgebreide duurzaamheidspakket maken deze huizen uniek in haar soort. Een goed bewijs dat architectuur, duurzaamheid, luxe en comfort, hand in hand kunnen gaan.

add
add
add
add
<