Koopovereenkomst voor grond Tuurdijk ondertekend

28 novemeber 2019 

Tuurdijk ‘t Goy

Onlangs heeft CZP de koopovereenkomst voor de grond aan de Tuurdijk 1-3 in ’t Goy ondertekend met de gemeente Houten. In samenwerking met architectenbureau Bramer hebben we ons gericht op de Houtense en Goyse woningbehoefte en de bijbehorende ruimtelijke kwaliteit. De planontwikkeling is in volle gang en we werken momenteel toe naar de buurtparticipatie. Ondertussen zijn we reeds begonnen met de voorbereiding van de planologische procedures om zo min mogelijk tijd te verliezen. De voorlopige prognose is om eind 2020 te starten met de bouw van het project.

Het project bestaat uit 16 grondgebonden woningen, welke geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Er komt een serie van 8 geschakelde rijwoningen, waarvan de 6 tussenwoningen voor starters bestemd zijn. Daarnaast komen er twee series, waarvan één bestaat uit 3 ruime, aaneengrenzende ééngezinswoningen en één uit 3 aanééngrenzende WMO-proof woningen voor senioren. Tenslotte worden aan de Tuurdijk zelf 2 halfvrijstaande woningen gerealiseerd met uitzicht over de fruitboomgaarden. Door variatie in woningtypen ontstaat er een gemengd hofje, geschikt voor alle leeftijden. De verschillende woningtypen zullen moeiteloos in de omgeving opgaan en de buurt als geheel complementeren.

Bij deze ontwikkeling is de hoge energie-efficiëntie kenmerkend. De woningen worden gasloos gebouwd, in plaats daarvan worden de woningen verwarmd door middel van een hernieuwbare energiebron. Door de moderne technieken van isoleren, ventileren en verwarmen ontstaat er een zeer prettig en comfortabel binnenklimaat. De platte daken van de garages worden voorzien van groene daken, dit is gunstig voor de biodiversiteit. Daarnaast worden de daken van de woningen voorzien van PV-panelen. In samenwerking met de gemeente wordt er ook een laadpaal geplaatst ten behoeve van elektrische auto’s. 

<